MAKİNE EMNİYETİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ
Ne öğreneceksin
Katılımcılara, tasarlanan makinelerin kullanımları için, güvenlik donanımlarını tasarlama imkânı sağlamak amacıyla makinaların geliştirilmesi çalışmalarında, verilecek kararlarda tasarımcılara kapsamlı bir risk değerlendirmesi konusunda bilgi sağlamak. Aynı zamanda makine emniyeti için mevcut tasarlanmış olan makinelerin uygunluğu ve gözden geçirme süreçlerinde risk analizi ve değerlendirme çalışmalarını uluslararası normlara göre yeterliliklerini değerlendirebilme yetisinin sağlanmasıdır.
Eğitim Konuları:
Emniyet Sistemlerine Giriş
Güvenlik Esasları
Makine güvenliği için tasarım şartları
Makine emniyetinde yasal mevzuata giriş
Güvenlik Yönetim Sistemlerine Giriş
Makine Güvenlik Mevzuatı ve Standartları (ISO 12100, ISO 13849, IEC 60204 ve TS 3840)
Mekanik ve iş ekipmanlarının tasarımı, yapımı ve bakımı ile ilgili EU (Direktifleri)
Makinelerin piyasaya arzı, makine satışı ve makinelerin faaliyete geçirilmesi için uygunluk gereklilikleri ve prosedürleri
Makine ile ilgili ergonomi, gürültü, titreşim ve kimyasal ajanlar dahil olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hususlar.
BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (OPERATÖRLÜĞÜ)
Ne öğreneceksin
BİLGİSAYARA GİRİŞ
Bilgisayarın kısa tarihçesi, Parçaları tanıma, Giriş ve Çıkış Üniteleri, Bilgi Depolama birimleri, Dosya türleri, Klavye ve Mouse kullanımı,...
İŞLETİM SİSTEMLERİ
Windows İşletim sistemini tanıma ve çalışma mantığını anlama. Klasör ve dosyalar üzerinde yapılabilecek tüm işlemleri öğrenme, Denetim Masası ayarları, Başlat Menüsü Ayarları, donatılar grubu, sistem araçları, WordPad kullanımı, Paint ile resim yapma ve ayarları, Hesap Makinesi, Format ve biçimlendirme işlemleri, USB bellek kulanımı ve taşıma-kopyalama işlemleri, Program Kurma-silme işlemleri, Bölgesel dil seçenekleri, Klavye ayarları, Ağ ayarları, Sistem Özellikleri, Masaüstü ayarları vs...
MICROSOFT WORD
Word programının genel ekranını tanıma, Standart ve Biçimlendirme Araç çubuklarını öğrenme, Dosyalama işlemleri, Düzenleme işlemleri, resim, metin kutusu, WordArt ekleme ve ayarlarını yapma, Sayfa numaraları, dipnotlar, Antetli kağıt hazırlama teknikleri, Tablo oluşturma, Kenarlıklarını ve gölgelendirme ayarlarını yapma, Stiller oluşturma, Yazıların üzerinde hızlı değişiklikler ve yazım hatalarının düzeltilmesi. Çizim araç çubuğunun kullanımı ve broşür hazırlama teknikleri, Dilekçe yazma ve hizalama yöntemleri, Rapor, tez, ödev hazırlarken kullanılan pratik yöntemler, Kısayol Tuşları, Baskı işleri vs…
MICROSOFT EXCEL
Excel tablo programında hesap tabloları ve çizelgeleri hazırlamak için bilinmesi gerekenler, 4 işlem ve hücreler arası hesaplamalar, satır-sütun-hücre kavramı, taşıma-kopyalama işlemleri, Sayfalara göre isimlendirmeler, sayfalar arası işlemler, Finansal formüller, Mantıksal formüller, Grafikler, grafik türleri ve hazırlama aşamaları, biçimlendirme işlemleri, Otomatik biçimlendirmeler, Veriler üzerinde filitre uygulama, Sıralama, Alttoplamlar , Formlar, KDV hesaplaaları, gelir-gider tablosu hazırlma, vs…
MICROSOFT POWER POINT Sunum hazırlama ve slaytlarla çalışma imkanı. Canlandırma ve efekt ayarları, Resimlerle ve çizimlerle çalışma vs..
İLK YARDIM
Ne öğreneceksin
Genel ilkyardım bilgileri
Hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi
Temel yaşam desteği
Kanamalarda ilkyardım
Yaralanmalarda ilkyardım
Yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilkyardım
Kırık, çıkık ve burkulmalarda ilkyardım
Bilinç bozukluklarında ilkyardım
Zehirlenmelerde ilkyardım
Hayvan ısırmalarında ilkyardım
Göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilkyardım
Boğulmalarda ilkyardım
Hasta/yaralı taşıma teknikleri
HİJYEN EĞİTİMİ
Ne öğreneceksin
Hijyen Nedir? Ne Sağlar?
Mikroorganizmalar
Bakteri Nedir? Nerelerde Bulunur?
Mikroorganizmalar Hangi Koşullarda Ortaya Çıkar?
Yararlı ve Zararlı Mikroorganizmalar
Mikroorganizmalardan Nasıl Korunmalı?
Gıda Zehirlenmesi ve Belirtileri
Kişisel Hijyen ve Önemi
YAŞAM KOÇLUĞU
Ne öğreneceksin
Yaşam Koçluğu Eğitimi, yaşam koçu olmak isteyen kişilere yönelik hazırlanmış bir online eğitim programıdır. Bu sertifika programı ile katılımcılar, koçluk becerileri hakkında bilgi sahibi olmaktadır ve yaşam koçluğu mesleğinin inceliklerini öğrenmektedir.
Yaşam Koçluğu Kursu sonunda katılımcılara Üniversite onaylı E Devlet'ten sorgulanabilen sertifika verilmektedir. Yaşam Koçluğu Eğitimi Sertifikası kişinin yaşam koçluğu alanındaki bilgi birikimini belgelemesini sağlamaktadır.
Yaşam Koçluğu Eğitimi Nedir?
Yaşam Koçluğu Eğitimi, yaşam koçu olarak çalışmak isteyen kişilere yönelik oluşturulan bir online eğitim programıdır. Yaşam Koçluğu Eğitimi ile kişiler, yaşam koçluğunun tarihsel gelişimini, koçluk kavramının tanımını, koçluk türlerini, koçluk tekniklerini öğrenmektedir. Yaşam Koçluğu Sertifika Programı sayesinde kişiler seanslarda nasıl hareket edilmesi gerektiği ve danışan ile nasıl iletişim kurulması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmaktadır.